vineri, 1 iulie 2011

Dacia si Gefco - o colaborare de succes din 2008 pana in prezent

Share


Gefco a expediat pe tren peste 200 000 vehicule Dacia


Logistica este una dintre cele mai importante activitati din industria auto, asigurand atat materia prima pentru fluxul de fabricatie, cat si transportul catre destinatia finala a masinii, in mainile clientului, totul in cadrul unui sistem performant de gestiune. A treia entitate ca marime a Dacia, Directia Logistica a implementat incepand cu 2008 un parteneriat de transport feroviar cu Gefco, primul operator de transport vehicule Dacia pe tren.

Dacia si Gefco au marcat peste 200 000 vehicule transportate si 700 trenuri expediate impreuna pana in prezent printr-o calatorie inedita intr-un vagon atasat trenului care transporta vehiculele de pe platforma industriala de la Mioveni catre portul comercial Constanta. La bordul trenului a avut loc o conferinta de presa sustinuta de oficialii celor doua companii.



„Directia Logistica este esentiala pentru Dacia. Cei 600 angajati ai acestei directii gestioneaza atat furnizarea de piese pentru productie, cat si distribuirea masinilor catre clienti. in 2010, Directia Logistica a expediat 341 872 vehicule si alte peste 412 000 sub forma de colectii CKD, Dacia fiind uzina sursa care furnizeaza piese pentru celelalte 9 uzine care asambleaza gama entry”, a declarat Jérôme Olive, Director General, Automobile Dacia.

„GEFCO a fost prima societate din Romania care a pus in practica aceasta solutie feroviara pentru Dacia in 2008, solutie ce ofera mai multe avantaje: capacitate, mediu (impactul CO2 si poluarea sonora sunt diminuate), solutie adaptata nevoilor clientului. Sunt foarte mandru sa vad zi de zi know-how-ul si expertiza castigate de catre echipa locala, din punct de vedere tehnic, calitate si mediu. Toate acestea fac din acest proiect un veritabil succes, reprezentand un exemplu in cadrul grupului GEFCO, in concordanta cu valorile sale”, a declarat Christophe De Korver, Director General, Gefco Romania.







Dacia, parte a Grupului Renault, a devenit un veritabil succes la nivel mondial in decursul a sapte ani. Oferind ceea ce este esential in materie de automobile si afisand cel mai bun pret, fara a face concesii la nivel de fiabilitate, Dacia si-a creat o pozitie solida pe piata auto. in 2010, Dacia a vandut 348 723 vehicule in toata lumea, iar in Romania si-a adjudecat din nou pozitia de lider, cu o cota de 31,7% din piata.



Gefco este prezent pe piata din Romania incepand din 2005. La nivel global GEFCO este prezent in 150 de tari din lume si se claseaza intre primele 10 grupuri europene de logistica, cu o cifra de afaceri de 3,4 miliarde EUR in 2010. GEFCO propune solutii globale si inovatoare pentru toate cerintele logisticii industriale, atat pe plan local cat si international, destinate atat zonei amonte cat si celei aval a proceselor de productie.


Sursa: Dacia Group

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu