vineri, 1 iulie 2011

Dacia Duster 'No Limit', locul al treilea in competitia Pikes Peak International Hill Climb 2011

Share


Jean-Philippe Dayraut si Dacia Duster „No Limit” au obtinut un loc pe podium la vestita competitie de viteza in coasta Pikes Peak International Hill Climb, desfasurata in Colorado springs, SUA, pe 26 iunie. Campion multiplu al curselor pe circuit in Franta, Dayraut a reusit performanta de a parcurge traseul dificil de 20 de km in numai 10’ 17’’, la volanul modelului unicat Dacia Duster de 850 CP, dezvoltat de Renault sport Technologies, Tork Engineering si sodemo.



Aflat la prima sa participare Pikes Peak, cea mai exigenta cursa de viteza in coasta, Jean Philippe Dayraut a avut de infruntat piloti consacrati pe acest traseu, buni cunoscatori ai circuitului si ai capcanelor pe care acesta le ascunde. Vehiculul Dacia Duster „No Limit” a concurat la clasa „Unlimited”, care nu impune nici un fel de restrictii legate de puterea motorului sau cilindreea sa, masa, pneuri, transmisie sau aerodinamica. Printre elementele care au stat la baza performantei acestui model sunt motorul de 850 CP, pregatit de sodemo pe baza blocului motor V6 3,8l al lui Nissan GT-R, cutia de viteze secventiala sadev cu sase rapoarte sau elemente de aerodinamica precum eleroanele, testate in tunelul aerodinamic.


Recordul Pikes Peak International Hill Climb a fost doborât de Nobuhiro „Monster” Tajima, care a reusit sa urce muntele cu prototipul sau, suzuki sx4 Hill Climb special, in doar 9’ 51’’ secunde. Tot el este titularul recordului anterior de 10’ 01’’. Pe locul al doilea s-a clasat Rhys Millen, aflat la a patra participare in cursa de la Pikes Peak. Acesta a obtinut un timp de 10’ 09’’, la volanul modelului Hyundai Red Bull.



Circuitul de la Pikes Peak are aproape 20 de km lungime si 156 de viraje periculoase. El urca de la 2860 la 4300 m altitudine, iar presiunea aerului si diferentele de altitudine influenteaza in mod decisiv atât rezistenta pilotului, cât si performantele masinii. Doar pilotii profesionisti, cu experienta in cursele de circuit, sau cei care stiu sa stapâneasca vehiculul in curse pe gheata sau macadam pot face fata unei astfel de provocari. Jean-Philippe Dayraut detine 6 titluri de campion al Frantei pe circuit si 3 titluri de campion la Trofeul Andros. Participarea la Pikes Peak International Hill Climb a fost un pas firesc in evolutia carierei sale de pilot, iar vehiculul Dacia Duster „No limit” a raspuns perfect exigentelor sale.




Sursa: Dacia Group

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu