vineri, 13 septembrie 2013

'Muzica Uzinelor Dacia' se ascultă în piaţa Festivalului 'George Enescu'

Share


Dacia invită iubitorii de muzică clasică la un maraton muzical, desfăşurat în aer liber, în piaţa Festivalului „George Enescu”, duminică, 15 septembrie. De la prânz până seara, pasionaţii de azi, dar şi de mâine, de la mic, la mare, se pot delecta cu momente muzicale de calitate. Ziua Dacia la Enescu, o zi eveniment,  va începe la ora 12:00 şi se va termina la ora 22:00. În tot acest interval de timp, publicul va lua parte la un program divers din care nu lipsesc surprizele şi animaţiile muzicale.
Cu această ocazie, Dacia va prezenta, în premieră, eseul cinematografic „Muzica Uzinelor Dacia” (regia Paul Mărăcine, muzica Andrei Tatu, producător Tino Furtună, o producţie Film Factor).



Peste tot, în fiecare colţ de fabricaţie sau logistică există sunete: sunete ale instalaţiilor industriale, sunete ale oamenilor în mișcare, sunete ale roboţilor, sunete ale motoarelor, sunete ale maşinilor care ies de pe bandă. Într-o zi, ne-am dat seama că e o muzică ce ne însoţeşte permanent. De ce n-am transpune-o într-o compoziţie?  Este în egală măsură şi un omagiu adus celor aproximativ 15.000 de angajaţi care contribuie la succesul modelelor Dacia. Parteneriatul cu Enescu ne-a convins că momentul ideal de a crea și prezenta un astfel de eseu cinematografic muzical este în timpul festivalului. Vă oferim în avanpremieră o variantă scurtă, disponibilă pe site: Muzica Uzinelor Dacia și vă invităm la premieră duminică, 15 septembrie, în Piața Festivalului”, a declarat Anca Oreviceanu, director comunicare Dacia.

În aceeași zi, tot în Piața Festivalului va avea loc și proiecția documentarului Wild Carpathia, primul episod, oferit de Travel Channel.
Călătoria muzicală cu Dacia la festivalul George Enescu:
12:00 – 13:00 „Clasic e fantastic" - Copilăria lui Enescu
Spectacol de teatru şi muzică pentru copii (peste 4 ani)
Distribuţia : Alin Olteanu (Sol), Monica Ciută (pisica Lola), Valeria Cristia (Sică), Irina Sârbu (Rică), Aurelia Olteanu (Compozitorul), Sânziana Tarţa (Lăutarul), Raluca Ouatu (pian) şi Monica Kurutz (vioară) ;
Scenariul : Emanuel Ciocu ; Regia : Monica Ciută ; Scenografia : Sânziana Tarţa ; Consultant de specialitate : Cristina Sârbu
13:00 – 14:00 Proiecţie „Wild Carpathia I” (Documentar, Marea Britanie, oferit de Travel Channel)

Animaţii muzicale pentru copii
14:00 – 15:00 Premieră : proiecţia eseului cinematografic „Muzica Uzinelor Dacia”
15:00 – 18:30 Animaţii muzicale pentru copii şi concursuri
18:45 – 19:40 „Vioara lui Enescu” în Piaţa Festivalului – recital susţinut de violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail
19:45 – 20:45 „Seară de operetă” cu Filarmonica din Piteşti
Dirijor : Tiberiu Oprea, Solişti : Mediana Vlad (soprană) şi Ştefan Popov (bariton)
21:00 – 22:00 „Minor swing”, recital Marius Mihalache Band şi Irina Sârbu


Ziua Dacia în Piața Festivalului este organizată cu sprijinul ARcub și al fundației Art Production. 

Toate modelele din noua gamă Dacia participă la festivalul „George Enescu”, ediţia a XXI – a, desfăşurat anul acesta, în luna septembrie, la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Personalităţi ale muzicii clasice din întreaga lume, dar şi preşedintele festivalului, Ioan Holender, se deplasează fie în Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster, Lodgy sau Dokker, pe toată durata festivalului, între 1 şi 28 septembrie.

Dacia are tradiţie în asocierea cu unele dintre cele mai importante evenimente culturale din România,   precum RadiRo – Festivalul Orchestrelor Radio, Turneul naţional „Duelul Viorilor”, Turneul „Vioara lui George Enescu la sate”, Turneul „Flautul de Aur” si „Clasic e fantastic” – proiect educaţional de muzică clasică destinat copiilor şi tinerilor.


Sursa: www.daciagroup.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu