marți, 19 iunie 2012

Nissan dezvăluie oficial noul si sportivul Juke Nismo

Share


Asteptat de toti fanii, versiunea sportivă Juke Nismo îsi face în sfârsit aparitia. Modelul de serie a fost prezentat la Le Mans, înaintea celebrei curse de 24 de ore. Vânzările vor demara la începutul lui 2013.


Nissan spărgea tiparele unui segment acum doi ani în urmă, reusind să bulverseze piata de modele SUV. A fost momentul aparitiei pentru Juke, cel mai mic crossover urban cu un design atipic si care astăzi beneficiază de o primă declinare ce îmbină elemente sportive cu accesorii tuning. Se numeste Juke Nismo si a fost dezvăluit oficial de marca japoneză în preambulul cursei de andurantă de 24 de ore de la Le Mans.

Noul SUV sportiv ce va fi fabricat în Marea Britanie la uzina din Sunderland, alături de modelul comun Juke, se bazează pe conceptul omonim prezentat în toamna anului trecut la Salonul Auto de la Tokyo si este a doua versiune de performantă dedicată modelului de succes Juke. Prima si cea mai agresivă este Juke-R, un superSUV înzestrat cu puterea supercarului GT-R.

Juke Nismo, opera diviziei de motorsport a mărcii Nissan, poate fi admirat zilele acestea (13-17 iunie) la standul Nissan amplasat în zona circuitului francez si, mai mult ca sigur, va fi expus în septembrie la Salonul Auto de la Paris. Este primul model sportiv realizat de Nismo si cu sigurantă nu va fi ultimul din gama producătorului japonez.

Începând cu prima parte a anului viitor, cel mai probabil din ianuarie 2013, clientii vor putea comanda noul model sportiv preturile urmând să fie cunoscute în preajma lansării.

”Introducerea noului Juke Nismo cimentează devotamentul nostru de a oferi inovaţie şi emotie. Cu designul său radical şi atitudinea de pionierat, Juke este alegerea naturală pentru a fi unul dintre primele modele Nissan ce primeste valorile legendare de performanţă şi designul distinctiv creionat de specialistii diviziei Nismo”, afirmă Andy Palmer, vicepreşedintele executiv Nissan.

Noul Nissan Juke Nismo preia aproape integral linia si accesoriile conceptului. Culorile negru, alb si rosu, specifice diviziei Nismo, atrag atentia si păstrează la exterior un echilibru cromatic. Putine detalii au fost remodelate la modelul de serie. Spoilerul fată dispune acum de fante laterale de aer, sistem de lumini LED cu dimensiuni mai generoase, grila prizei centrale de aer este nouă la fel ca si elementul aerodinamic fixat sub spoiler.

Un alt detaliu modificat este cel al evacuării cromate. Esapamentul are o singură terminatie, fată de două câte avea conceptul Juke Nismo.

Designerii diviziei sportive Nissan au păstrat intracte pragurile exterioare, difuzorul spate, jantele negre de 18 inci cu spite duble si spoilerul spate. Setul de viniluri ce individualizează exteriorul sunt aceleasi ca si la masina concept. Practic, specialistii Nismo au realizat un kit aerodinamic demn de un model sportiv care este nu numai plin de viată ci si eficient si puternic.

Ceea ce japonezii tin în continuare secret sunt performantele noului Juke Nismo si puterea motorului. Sub capotă se află un propulsor turbo pe injectie directă cu o cilindree de 1.6 litri care ar putea dezvolta în cel mai fericit caz 250 de cai putere. Interesant este faptul că sportivul SUV de talie mică utilizează un agregat ”inspirat din unitatea revolutionarului DeltaWing” – spun cei de la Nissan, un monopost dedicat curselor de andurantă.

Cei care si-au dorit un SUV ultra-compact, mai fâsnet, mai ferm pe viraje si iute la pornirile de pe loc vor avea în Juke Nismo modelul ideal, asta si pentru că suspensiile, directia, controlul tractiunii sunt calibrate diferit, adică au o setare sportivă.

În plus, interiorul este garnisit cu tot ceea ce îsi poate dori orice iubitor de masini de performantă: scaune sportive, volan sport, pedalier, inserturi, special create pentru a se potrivi cu atmosfera si caracterul creatiei modelate de divizia Nismo.


via www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu