luni, 12 martie 2012

Renault Twingo cu propulsie electrică va sosi în 2014

Share


Micul model de oras va fi oferit si în versiune electrică. Aceasta se va alătura uneo game formate din patru noi modele elecologice. Citadina electrică va sosi odată cu lansarea următoarei generatii Twingo.



Renault a spus în mod răspicat că va fi liderul segmentului european de masini cu zero emisii. De la o zi la alta promisiunea începe să prindă contur, gama francezilor urmând să cuprindă mai multe versiuni electrice ale modelelor actuale. Juniorul Twingo este cel care urmează să fie electrificat în urma unui ”transplant” de tehnologie ce va fi folosită si de noua generatie Smart.

Modelul electric Twingo va sosi pe piată în anul 2014, potrivit spuselor lui Jacques Bousquet, directorul Renault Italia.

Parteneriatul industrial semnat de Renault si Daimler – compania care patronează Mercedes-benz si Smart, va conduce la nasterea unei platforme comune pentru modele de oras cu patru locuri.

Twingo Z.E. ar urma să fie numele mini modelului propulsat de energia acumulatorilor, si va fi cel de-al cincilea vehicul electric oferit de Renault după Fluence (2011), Kangoo (2011), Twizy (2012) şi Zoe (2012).

Jacques Bousquet a mai declarat că Renault intentionează să lanseze si alte automobile pur electrice, însă deocamdată proiectele sunt în fază preliminară.


via www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu