joi, 9 februarie 2012

Nissan spune start ofensivei în sectorul masinilor electrice

Share


Gama de vehicule electrice Nissan va fi extinsă cu trei noi modele. Marca japoneză promite să lanseze masinile ecologice în următorii patru ani. Printre noutătile pregătite se află si o sportivă de clasă mică.


Nissan este determinat să devină un din jucător cheie pe piata globală a masinilor ecologice. Spre diferentă de Honda si Toyota, pentru creatorii noului Leaf tehnologia hibridă nu are rezonanta sistemelor de propulsie electrică. Desi sunt încă la faza de pionierat masinile electrice prezintă mai multe garantii decât hibridele, iar pe viitor japonezii sunt convinsi că vor putea reduce diferenta de eficientă ce le separă de versiunile pe combustibili fosili.

Cu ocazia lansării în Norvegia a primului lor autovehicul electric, oficialii Nissan au dezvăluit planurile companiei pe termen mediu.

Alături de partenerii de aliantă de la Renault vor investi 4 miliarde de euro pentru construirea unei game de 8 modele electrice ce vor deservi 5 segmente cheie. Trei dintre acestea vor sosi pe pietele internationale până în 2015.

“Acesta este doar semnalul de început pentru productia unei familii întregi de autovehicule electrice “, a declarat Pierre Loing, director în cadrul departamentului de planificare al produsului.

În următorii patru ani vor mai fi lansate două masini electrice, un van de mărfuri si o sportivă subcompactă ce va purta sigla Infiniti – divizia premium Nissan.

Un alt oficial, Francois Bancon, managerul general Nissan pe probleme de dezvoltare si tehnologii avansate, a declarat în cadrul aceluiasi eveniment că Nissan va produce un al treilea automobil electric la fel de neconventional precum crossoverele Qashqai si Juke.

Noul model se va baza pe conceptul LandGlider si va fi dispune la interior de doar două locuri. Acesta are dimensiuni similare cu Renault Twizy, o citadină electrică bipost capabilă să parcurgă o distantă de 100 km cu un ”plin” de curent electric. În ambele masini locul pasagerului este amplasat în spatele soferului ce poate rula cu o viteză maximă de 75 de km/h.

Nissan îsi propune ca în următorii 3-4 ani să producă anual o jumătate de milion de automobile electrice.


via www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu