miercuri, 8 februarie 2012

Nissan 370 Z Facelift – imagini și informații oficiale

Share



Retusurile aplicate pe 370 Z acordă o notă si mai sportivă coupe-ului. Versiunea restilizată va debuta mâine la Chicago. Sub aspect tehnic avem o singură noutate: transmisia automată cu 7 trepte.


Nissan va furniza mâine una din premierele mondiale la Salonul Auto de la Chicago. Chiar dacă vorbim de o foarte discretă restilizare aplicată lui 370 Z, lansarea acestuia nu este deloc lipsită de importantă având în vedere popularitatea coupe-ului japonez ce face zile grele titratului Porsche 911. Actuala generatie a împlinit deja patru ani de la debut, iar câteva retușuri trasate exteriorului cad la fix, într-un moment când marele său rival afișează deja o nouă generatie.

Din păcate, 370 Z Facelift nu aduce schimbări majore la nivel de design, Nissan preferând doar să îmbunătătească reteta de succes actuală prin câteva detalii.

Modificările au vizat blocurile optice, fată si spate, care acum încorporează tehnologie LED, bara de protectie fată si jantele. Luminile diurne sub forma unor baghete de LED-uri sunt pozitionate vertical, foarte aproape de linia aripilor. Spoilerul fată primește modificări subtile, dar bine venite. Nissan renuntă la ”dintii” care flancau grila motor, iar fusta spoilerului este acum mai pronuntată astfel încât să aducă un plus de agresivitate sectiunii frontale.

Partea din spate este marcată de apariția unui eleron care crește apăsarea aerodinamică la viteze de vârf, în timp ce spoilerul beneficiază de un difuzor aproape complet nou.


Nici jantele nu au fost scăpate din vedere. Clienții vor putea opta pentru noi seturi din aliaj de 18 și 19 inci, ultimul disponibil doar pe modelul cu pachet sportiv. Același pachet de elemente sport aduce pe 370 Z Facelift amortizoare recalibrate și etriere de culoare roșie. Din punct de vedere mecanic nu există nimic nou cu excepția unei transmisii automate cu 7 trepte, atribuită standard doar versiunii de top Nismo.

Partea de motorizare este alcătuită din unitătile V6 de 3,7 litri cu două axe cu came, ce produc 332 si respectiv 350 de cai putere.

370 Z Facelift va fi comercializat în SUA din luna iunie, pe piata europeană sportivul coupe fiind asteptat spre finele acestui an. Ca si până acum vor fi disponibile trei versiuni: coupe, cabrio si Nismo.


via www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu