luni, 27 februarie 2012

Alain Prost este noul ambasador al mărcii Renault

Share


Alain Prost a devenit noul ambasador al mărcii Renault. Producătorul va valorifica la maxim experienta fostului campion de Formula 1. Prost va fi în centrul evenimentelor de top ale mărcii franceze.


Alain Prost, personaj emblematic din motorsportul mondial, este de astăzi noul ambasadorul al mărcii Renault. Cu o carieră absolut impresionantă, Prost este alegerea ideală pentru expertiza brandul francez, care si-a propus să revină în topul 3 al celor mai importanți producători de automobile din Europa. Pe lângă uriasul capital de imagine, Alain Prost aduce la Renault cunostintele tehnice si profesionalismul dobândit în cei peste 30 de ani petrecuți în lumea sporturilor cu motor.

Cei doi parteneri au decis să dea o ”nouă dimensiune” colaborării lor, spun cei de la Renault.

”Suntem încântati de faptul că Alain Prost a acceptat rolul de ambasador al mărcii noastre”, afirmă Carlos Tavares, directorul operaţional al Renault.

Rolul de ambasador presupune o implicare mai activă pe parte de imagine a mărcii, Alain Prost urmând să ia parte la demonstratii sportive si evenimente de top organizate de Renault.

”Istoria Renault este strâns legată de cea a motorsportului si am un ataşament profund fată de aceast brand, cu care am realizat unele dintre cele mai mari succese din cariera mea sportivă”, a spus Alain Prost. ”Am acceptat cu plăcere această misiune şi vreau să o realizez cu profesionalism.”

Relatia dintre Alain Prost și Renault datează încă din anii 80 când francezul pilota monoposturi cu motor Renault. Pe patru ori campion mondial în Formula 1, francezul s-a remarcat în ultimii ani ca principal promotor al mărcii Dacia pe linie de motorsport. Rezultatele obținute cu Duster Ice și Lodgy Glace în competițiile de viteză pe gheață din cadrul Trofeului Andros, au demonstrat talentul pilotui de 58 de ani supranumit și ”Profesorul”.

Vicecampion în 2011 si campion în 2012 la Trofeul Andros, Alain Prost a făcut anul acesta o nouă demonstraţie a îndemânării sale în cadrul evenimentului Race Stars organizat astăzi la Moscova. Ambasadorul mărcii Renault a evoluat la volanul unui Renault Duster.

”De patru ori campion mondial în Formula 1, Alain este, fără îndoială, una dintre cei mai exigenți clienţi pe care Renault a avut vreodată! El este personalitatea cea mai autorizată care poate vorbi despre progresele făcute de Renault în ultimii ani cu privire la calitate, inovaţie tehnologică şi performanţă.”

Repere din cariera lui Alain Prost alături de marca Renault

1976: Campionul Franței în Formula Renault
1977: Campion european Formula Renault
1981: Devine pilotul echipei Renault-Elf Team. Primul podium în Marele Premiu al Argentinei. Prima victorie în Marele Premiu al Frantei.
1983: Vice-campion în Formula 1.
1993: Campion Mondial în Formula 1 cu Williams-Renault.
2009: Primul titlu Trophée d’Andros cu un model Dacia Duster.
2012: Titlu de campion în Trophée d’Andros cu Dacia Lodgy Glace.


via www.autopassione.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu