luni, 24 octombrie 2011

Un roman a vizitat uzina Renault care produce modelul electric Kangoo Z.E. in cadrul unui program VIP

Share


Uzina Renault de la Maubeuge (Franta), singura in prezent care produce la nivel mondial modelul electric Renault Kangoo Z.E., si-a deschis portile pentru un roman.


Beneficiarul vizitei VIP la Maubeuge, Franta, este bloggerul Marius Sescu (Iasi), castigatorul competitiei eco Renault, 'Expeditia Verde'.
Vehicului Kangoo Z.E. face parte din gama de modele 100% electrice propusa de Renault, ca parte a strategiei Zero Emisii.

Castigatorul competitiei eco Expeditia Verde, bloggerul Marius Sescu a primit acces VIP in cadrul uzinei Maubeuge din Franta. Proiectul Expeditia Verde prezentat de Renault a avut ca scop comunicarea angajamentului fata de dezvoltarea sustenabila anuntat public prin programul Renault Eco2. Platforma integreaza initiativele Renault pentru dezvoltarea si comercializarea de vehicule ecologice si economice. Alaturi de Marius, au mai participat trei alti lideri de opinie din mediul online: Ovidiu Eftimie (Brasov), Andrei Crivat (Timisoara) si Cristi „Chinezu" Birta (Bucuresti). Initiativa Renault a debutat de Ziua Internationala a Mediului si a avut scopul de a duce mai departe promisiunea de protejare a mediului inconjurator.


Pe data de 6 octombrie, uzina si-a deschis portile pentru bloggerul iesean Marius Sescu.

Romanul, care a beneficiat de acces VIP, a putut observa procesul de fabricatie a vehiculului Kangoo Z.E. si a aflat informatii legate de caracteristicile modelului si despre initiativele Renault de diminuare a impactului asupra mediului inconjurator in toate etapele de productie. Unul dintre momentele cele mai importante a constat in participarea la un test-drive cu un Kangoo Z.E. pe circuitul aferent uzinei, primul test al bloggerului cu un vehicul electric.

„Sesiunea de test drive a fost determinanta pentru a ma convinge de performantele vehiculului electric si avantajele pe care le propune Kangoo Z.E.", a declarat Marius Sescu.

Kangoo Z.E. este unul dintre modelele gamei de vehicule electrice propusa de Renault, produs in prezent exclusiv la uzina Renault din Maubeuge. Uzina, infiintata in 1969 de catre guvernul francez si intrata in proprietatea Renault din 1979, este un punct de referinta pentru Renault si se recomanda prin multitudinea de modele si versiuni Kangoo produse de-a lungul timpului.

Avand in vedere ca modelul Kangoo este fabricat la Maubeuge din 1997, decizia de a include in portofoliul fabricii si varianta electrica a vehiculului a fost un pas firesc.

In cadrul viziunii de marca Renault, a carei semnatura este Drive the change, preocuparea pentru protectia mediului este unul dintre punctele cele mai importante. In conditiile actuale ale eforturilor de dezvoltare sustenabila, vehiculul electric este o provocare strategica si o etapa cruciala in istoria marcii si nu numai. Amploarea angajamentului Renault in acest proiect se traduce intr-un obiectiv de mediu ambitios: reducerea amprentei carbonice cu peste 20% pe vehicul vandut pana in 2016.


Sursa: Renault Romania

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu