vineri, 23 septembrie 2011

Noul Renault Twingo: si mai atragator

Share




'Am dorit să accentuăm caracterul vesel, colorat si convivial al modelului Twingo concentrându-ne în special asupra culorilor si materialelor folosite. Doream ca puterea de seductie a Noului Twingo să depăsească principalul său public tintă, alcătuit din femei care circulă preponderent în oras. Acum, ambiantele interioare diferentiate, pe fond deschis sau închis la culoare, ofertele de personalizare si numeroasele posibilităti de ascensiune în gamă, răspund exigentelor si dorintelor fiecărui client. Această abordare este punctul de plecare al unei strategii de design care va fi implementată si pe alte modele Renault.' Antoine Génin, Director de Design Interior si Culori/Materiale.



Si mai mult caracter

Noul Renault Twingo este primul vehicul din gamă care afisează noua identitate de design a mărcii. Comercializat la începutul anului 2012, modelul integrează anumite elemente stilistice dezvăluite pe ultimele vehicule concept-car si care vor defini din punct de vedere vizual toate viitoarele modele Renault. La exterior, partea frontală a Noului Twingo este inspirată de această nouă orientare stilistică. Rombul Renault, de dimensiuni mărite, este de acum plasat în pozitie aproape verticală în centrul calandrului. Pus în valoare pe un fond negru, logo-ul dă fortă mărcii. La fel ca prima generatie a modelului, Noul Twingo afisează o parte frontală deosebit de expresivă. Caracterul său dinamic este subliniat de proiectoarele de ceată si de semnalizatoarele rotunde care sunt decupate partial în conturul calandrului. Proiectoarele cu „pleoape” contribuie si ele la expresivitatea masinii.

Noi culori, calde si originale Fuchsia si Bleu Bermudes completează gama de nuante existente. Ele adaugă o tusă veselă care se potriveste unei masini considerată o referintă în materie de vehicule de oras. Optional, Noul Twingo poate beneficia în unele tări de un plafon din material textil cu deschidere electrică. În spate au fost adăugate noi blocuri optice în completarea celor principale. Functionale, ele sunt amplasate pe hayon în coerentă cu solutia ingenioasă aplicată în partea frontală. Noul profil al barei de protectie si al părtii inferioare a hayonului conferă vehiculului o linie generală mai rotunjită. Noul Twingo poate fi echipat cu 24 de tipuri de jante sau capace de roti. Printre acestea se remarcă o nouă jantă pe fond negru care contribuie la caracterul aerodinamic al masinii si, implicit, la diminuarea emisiilor de CO2.

La interior, caracterul vesel al noului Twingo este pus si mai mult în valoare de materialele si culorile utilizate. Toate tapiteriile au o personalitate proprie. Scaunele
beneficiază de materiale noi iar conturul lor este pus în valoare de utilizarea unor culori în contrast. Panourile portierelor si butoanele de comandă a instalatiei de aer conditionat sunt colorate. Aeratoarele laterale sunt disponibile în diferite nuante (Negru Brillant, Bleu Majorelle, Verde Anis, Gri Metalizat). Cursoarele aeratoarelor sunt cromate. În functie de tară, optiunile de urcare în gamă sunt distincte: un stil masculin sau sportiv prin nivelele de echipare Dynamique R.S., GT si Gordini ; sau un stil feminin, mai confortabil, în configuratiile Privilège si Initiale.

Calitatea de fabricatie specifică modelului Twingo încă de la lansarea sa este perceptibilă si la nivelul finisării interioare. Astfel, plansa de bord beneficiază de un plastic cu granulatie mai densă, superior calitativ.


Un Twingo pentru fiecare

Odată cu Noul Twingo, Renault propune o nouă colectie de cinci striping-uri de pavilion care se adaugă celor zece deja disponibile. Montate în uzină, fiecare din aceste stripping-uri are o personalitate proprie, explorând prin motivele grafice diferite ambiante vizuale. Două din stripping-uri sunt în armonie cu interiorul si cu tapiteria Noului Twingo. Clientii pot alege o culoare diferită pentru retrovizoarele exterioare si pentru baghetele laterale; o culoare în contrast cu nuanta dominantă a caroseriei, care poate fi aleasă din paleta de culori Twingo. Indiferent de optiune, rezultatul final va aduce vehiculului o tusă personală si armonioasă. Această ofertă de personalizare este însotită de un sistem de configurare pe Internet. Personalizarea vehiculului este de acum accesibilă, datorită unei pozitionări de pret foarte atractive. Oricine va putea spune: „acesta este Twingo-ul meu!”

„Miscati-vă” si Twingo apare!
La standul Renault, vizitatorii salonului de la Frankfurt au posibilitatea să vizualizeze si să configureze Noul Twingo cu „degetul si cu ochiul”. Datorită unui sistem de recunoastere a miscărilor corpului cu ajutorul unei camere de filmat, fiecare îsi poate crea propriul Twingo. Este de ajuns să alegi si să asamblezi diferitele elemente de personalizare puse la dispozitie într-o paletă virtuală proiectată pe un ecran mare. Rezultatul poate fi publicat pe net.

Luxul în stil francez : Show-car-ul Noul Twingo Mauboussin

Renault si Mauboussin, renumita casă de bijutierii din Piata Vendôme din Paris, prezintă un show-car Twingo inedit. Acesta este pus în valoare în maniera unei bijuterii, într-un scrin de lumină si într-un mod viu.

Alain Némarq, Presedintele Mauboussin subliniază : "luxul înseamnă să-si poti realiza visul; luxul este expresia emotiei si a excelentei. Scopul pe care ni l-am propus împreună, Renault si Mauboussin este acela de a permite unui număr cât mai mare de femei să-si realizeze visul în materie de automobil. Twingo Mauboussin este luxul momentului". Artistul bijutier si designerii Renault si-au putut exprima în acest proiect talentele si sensibilitătile definind culoarea masinii, senzualitatea materialelor sau forma obiectelor.

Rezultatul creativ ilustrează spiritul de libertate al fiecăruia dintre parteneri. „Cu caroseria sa Brun Tourmaline, cu interiorul în nuante de ciocolată, Twingo Mauboussin este „o delicatesă”. Lucrând cu Renault am ales excelenta franceză în domeniu.” a adăugat Alain Némarq.


La fel de 'inteligent'

Un spatiu interior si o modularitate impecabile Prin modul în care a fost conceput, Noul Twingo combină dimensiunile exterioare compacte cu un spatiu interior vast. Micutul vehicul de oras se dovedeste foarte încăpător, oferind un spatiu la nivelul genunchilor de 22 de centimetri, cel mai generos din categoria sa. Renumele modelului Twingo s-a bazat întotdeauna si pe modularitatea sa. Echipat cu două scaune spate separate, care culisează independent, Twingo este un deschizător de drum în materie de caracter practic. Volumul portbagajului poate varia între 230 si 959 dm3, iar numeroasele spatii de depozitare, precum si solutiile ingenioase pe care le oferă gama de accesorii fac din Noul Twingo complicele ideal atât pentru shopping cât si pentru iesirile la pick-nick.

Tonic, economic si respectuos cu mediul

Motorizările Noului Twingo îl fac adaptat pentru drumurile lungi. Motorul 1.2 TCe 100 CP – cu un cuplu ridicat (155 Nm) exploatabil de la turatii joase – oferă performantele unui motor de cilindree superioasă, însă cu un consum redus. Motorizările binecunoscute ale modelului Twingo, precum propulsorul pe benzină 1.2 16v de 75 CP sau motoarele Diesel dCi 75 CP si dCi 85 CP au beneficiat de îmbunătătiri continue. Aceste progrese, însotite de optimizările aerodinamice făcute în paralel, au permis scăderea semnificativă a consumului si a emisiilor de gaze cu efect de seră, fără a afecta performantele. Valorile de consum obtinute deja pe modelul Twingo (3,4 l/ 100 km cu motoarele dCi 75CP si 85CP) îl situează la cel mai bun nivel din categoria sa. Noul Twingo va atinge în 2012 nivele de emisii de referintă : 85 g de CO2/km pentru motoarele dCi 75CP si 85CP si 102 g pentru motorul 1.2 16v 75 CP pe benzină. Noul Twingo se numără astfel printre putinele masini din segmentul sau care dispun de motorizări Diesel Euro 5 performante si economice.

Practic si polivalent

Datorită platformei sale derivate din cea a modelului Clio, Noul Twingo este o referintă în materie de tinută de drum si de confort. Ea are toate calitătile unei masini pentru drumuri lungi si propune o autonomie remarcabilă. În regim de conducere economic cu un singur plin pot fi parcursi 1 000 km (în cazul motorizărilor Diesel) sau 750 km (pentru motorizările pe benzină). Noul Twingo poate profita de dimensiunile sale compacte si de manevrabilitatea sa pentru a se strecura fără probleme în traficul din oras. Noul Twingo este adaptat oricărei utilizări .

O gamă de radio-uri multimedia pentru a fi în pas cu timpul

Noul Twingo dispune încă de la primul nivel al gamei de sisteme radio echipate cu functionalităti Bluetooth® si audio-streaming cu conectivitate USB în serie. Aceasta permite difuzarea cu usurintă a muzicii de pe orice suport digital : lector MP3, mobil sau USB. Si în acest domeniul, Noul Twingo este la standardele modelelor Renault din segmentele superioare. Gama de accesorii permite, printre altele, cuplarea aparatelor iPhone si iPod Touch de ultimă generatie. În plus, datorită unei aplicatii dezvoltate de
Renault, este posibilă navigatia GPS. Acest sistem, care comunică prin Bluetooth® cu calculatorul de bord al vehiculului, analizează în timp real modul de conducere al soferului pentru a-i oferi sfaturi prin care să reducă nivelul de consum al masinii.


Twingo demonstrează calitatea Renault

De la lansare, Twingo face dovada unei fiabilităti recunoscute si a unui nivel de satisfactie client remarcabile. Acest lucru este dovedit de studiile si anchetele de satisfactie în rândurile clientilor. Spre exemplu ADAC (Allgemeine Deutsche Automobil-Club) consideră de mai multi ani nivelul de fiabilitate al modelului Twingo ca fiind „bun” chiar „excelent” . La rândul său, revista franceză l’Automobile Magazine, în palmaresul calitătii publicat în numărul din februarie 2011, clasează Twingo pe primul loc în categoria sa, pentru al doilea an consecutiv. Revista subliniază printre altele că „ Renault demonstrează cu Twingo capacitatea sa de a situa un model la cel
mai înalt nivel al satisfactiei clientilor”. Prin grija si atentia acordate detaliilor, Noul Twingo va face ca această calitate reală să fie si mai perceptibilă pentru clienti.


Sursa: Renault Romania

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu