joi, 21 iulie 2011

Matrite Dacia: singura entitate din Grupul Renault care produce utilaje pentru presaj

Share



Procesul de fabricatie al unui autovehicul incepe cu transformarea tablei in piese de caroserie. Pentru a transforma tabla in aripi sau capote, sunt folosite matrite instalate in departamentul presaj al uzinelor de vehicule. De unde provin insa matritele? Pentru o parte din vehiculele produse de Alianta Renault – Nissan, de la Matrite Dacia.


Pe 20 iulie 2011, la Pitesti, a avut loc inaugurarea oficiala Matrite Dacia, singura entitate care produce utilaje de presaj din intreg Grupul Renault.

Din 2007 incoace, la Matrite Dacia au fost investite 30 de milioane de euro pentru a-i creste capacitatea de 7 ori. Astfel, banii au fost folositi pentru cresterea cu 60% a suprafetei atelierelor, pentru cumpararea de echipamente performante, reamenajarea fluxului de productie si formarea angajatilor. La nivel mondial Matrite Dacia a devenit una dintre cele mai bine dotate companii care fabrica matrite si care poseda singura presa de 2400 tone forta din tara.


„Dacia se poate mandri ca printre filialele sale are singura entitate din Grupul Renault care concepe si fabrica utilaje de presaj, clientii sai fiind uzinele din Alianta Renault – Nissan. Matrite Dacia completeaza gama de competente necesare unui constructor auto, de la conceperea de produse si procese specifice industriei auto, de la inginerie la realizarea utilajelor, fabricarea vehiculelor si vanzarea acestora, ” a declarat Jérôme Olive, Director General, Automobile Dacia.

„Angajatii de la Matrite au ca misiune conceperea proceselor de fabricatie, realizarea studiilor, preliminare, dar si a utilajelor si finisarea lor cu ajutorul preselor. Ei asigura si punerea in functiune a utilajelor in uzine. Am pornit in 2007 de la o structura existenta la Dacia si am reusit, prin investitii si formari ale angajatilor in intern, in cadrul Aliantei, sa evoluam si sa trecem de la fabricarea de piese de structura, putin pretentioase, la piese de aspect (de exemplu panourile de usi sau aripile), care sunt mai greu de realizat si pentru care calitatea trebuie sa fie mai ridicata ”, a declarat Mostafa El-Mouatassim, Director General, Matrite Dacia.

Uzinele din România, Maroc, India, Turcia, Slovenia, Argentina, Brazilia, Franta sau Spania au fost deja dotate cu utilaje concepute la Matrite Dacia. Cifra de afaceri a Matrite Dacia a fost de peste 7,5 milioane de euro in 2010, iar exporturile reprezinta 90 % din aceasta.

Matrite Dacia in cifre:
- peste 17 000 m2 suprafata
- 9 000 m2 construiti pentru ateliere
- 222 angajati
- 98% din angajati români








Sursa:
www.daciagroup.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu