marți, 28 iunie 2011

Productia Qashqai a atins cota de 1.000.000 de exemplare

Share





- Modelul crossover Nissan a depasit acest prag de productie intr-un timp record
- Autovehiculul cu numarul un million va fi expus in Londra la Arena O2


Personalul uzinei Nissan din Sunderland sărbătoreşte astăzi fabricarea modelului Nissan QASHQAI cu numărul un milion, una dintre cele mai bine vândute maşini construite în Marea Britanie.
Exemplarul cu numărul un milion a ieşit de pe linia de producţie după patru ani, şase luni şi 23 de zile de la data începerii producţiei, 5 decembrie 2006. Niciun alt model construit în Marea Britanie nu a atins acest prag într-un interval atât de scurt. Exemplarul, un QASHQAI TEKNA diesel 2.0 litri de culoare argintie, va fi expus la Arena O2 din Londra şi va fi luat acasă de un câştigător norocos.

Recordul de astăzi vine la doar două săptămâni după anunţul Preşedintelui şi Directorului executiv al Nissan Motor Co., Carlos Ghosn, care a afirmat, în timpul unei întâlniri cu Prim-ministrul David Cameron, că următoarea versiune QASHQAI va fi concepută, proiectată şi construită în Marea Britanie. Astfel, investiţiile totale ale Nissan în Marea Britanie pentru modelul QASHQAI vor depăşi 422 milioane £.

Nissan QASHQAI este de departe autovehiculul cu cel mai mare număr de unităţi produse în Marea Britanie. Prin producţia următoarelor modele QASHQAI în Marea Britanie, 6.000 de persoane îşi vor păstra locul de muncă la Nissan şi în lanţul de distribuţie din Marea Britanie.

Dl. Kevin Fitzpatrick, Vicepreşedinte al departamentului de producţie al Nissan din Marea Britanie, a declarat: „Nissan QASHQAI a reprezentat un succes fenomenal încă de la începutul producţiei, în urmă cu patru ani şi jumătate. QASHQAI a fost un adevărat crossover inovator, iar faptul că am produs un milion de unităţi într-un timp atât de scurt este o reuşită fantastică, nu doar pentru personalul uzinei din Sunderland, dar şi pentru proiectanţii şi inginerii care au dezvoltat o maşină atât de populară şi pentru reţeaua noastră de distribuţie, care a contribuit la generarea unei cereri atât de ridicate.”

Ministrul britanic al comerţului, dl. Mark Prisk, a afirmat: „QASHQAI reprezintă o poveste de succes atât pentru Nissan, cât şi pentru Marea Britanie. Cu ocazia ieşirii modelului cu numărul un milion din fabrică, personalul angajat din Sunderland, Cranfield şi Paddington ar trebui să se simtă mândru de popularitatea acestei maşini. Vestea cea bună este că vor putea să-şi continue munca de succes, după anunţul că Marea Britanie a fost aleasă ca locul de concepere, proiectare şi construire a noului model QASHQAI.”



Dl. Paul Everitt, Director executiv al Society of Motor Manufacturers and Traders (Societatea constructorilor şi comercianţilor auto), a declarat: „În Marea Britanie sunt localizate câteva dintre cele mai productive unităţi de fabricare a autovehiculelor din lume, care produc maşini livrate pe întreg globul. Puncte de referinţă precum anunţul de astăzi al Nissan subliniază acest lucru, demonstrând importanţa producţiei în economia noastră şi contribuţia acesteia la o redresare bazată pe exporturi."


Construit pe prima linie de producţie a uzinei Nissan din Sunderland, QASHQAI este unul dintre produsele Nissan cu cel mai mare succes până în prezent. Un al treilea schimb de lucru a fost lansat pe prima linie de producţie în iunie 2008 pentru a face faţă cererii pentru modelele QASHQAI, astfel încât producţia se desfăşura timp de 24 ore pe zi în uzină. Această măsură a fost anulată în ianuarie 2009 ca răspuns la criza financiară globală, apoi reintrodusă în mai 2010, uzina funcţionând de atunci cu program complet, pentru a satisface cererea clienţilor.

În medie, în uzină sunt produse 1.200 de unităţi QASHQAI pe zi sau câte una pe minut pe perioada în care linia de producţie este în funcţiune. Peste 80% din producţia de modele QASHQAI este exportată pe 97 pieţe de pe glob din portul Tyne.

QASHQAI este consacrat ca unul dintre cele mai bine vândute autovehicule din Marea Britanie (în primele zece) şi a ocupat locul patru în clasamentul celor mai bine vândute modele din segmentul C din Europa în anul financiar 2010. Pieţele cu numărul cel mai mare de vânzări au fost: Marea Britanie, Italia, Germania, Spania şi Franţa. Printre numeroasele distincţii primite de QASHQAI se numără clasările excelente, timp de patru ani consecutivi, în studiul de fiabilitate al organizaţiei ADAC din Germania, care efectuează unul dintre cele mai exigente studii de calitate din Europa.

Uzina Nissan din Sunderland produce, de asemenea, modelul mini-MPV Note şi crossover-ul compact Juke pe linia a doua de producţie. Uzina va produce începând din anul 2013 modelul 100% electric Nissan LEAF.
Două alte modele au depăşit anterior pragul de un milion de unităţi produse în uzina Nissan din Sunderland - Nissan Micra (2,3 milioane de unităţi produse în perioada 1992-2010) şi Nissan Primera (1,4 milioane unităţi produse în perioada 1990-2007).
Detalii privind concursul în urma căruia va fi acordat drept premiu autovehiculul QASHQAI cu numărul un milion vor fi anunţate curând.



DESPRE QASHQAI

• Fiecare QASHQAI utilizează 300 kg de oţel; cele 300.000.000 kg de oţel utilizate la fabricarea a un milion de maşini sunt echivalente cu cantitatea de oţel profilat estimată a fi fost utilizată pentru construirea instalaţiilor pentru Olimpiada din 2012 organizată de Marea Britanie.
• În medie, de pe linia de producţie a uzinei din Sunderland iese câte un QASHQAI pe minut. Din fericire, aceasta coincide cu rata natalităţii din Marea Britanie.
• Dacă ar fi parcate una după cealaltă în linie dreaptă, un milion de maşini QASHQAI ar măsura peste 4.000 de km. Aceasta coincide cu lungimea totală aproximativă a coastei Marii Britanii.
• Fiecare autovehicul conţinând 31 de panouri externe, înseamnă că au fost fabricate 31 de milioane de panouri, adică exact câte o piesă din caroseria QASHQAI pentru fiecare din cele 31 de milioane de maşini înmatriculate de pe şoselele Marii Britanii.
• § Autovehiculul cu numărul cinci milioane produs în uzina din Sunderland a fost un QASHQAI. Acesta se află în bună companie: autovehiculul cu numărul cinci milioane produs în fosta uzină British Leyland din Longbridge a fost un Rover 75 şi autovehiculul cu numărul cinci milioane construit în uzina Ford din Halewood a fost un Escort.
• Prima maşină din istorie produsă în Marea Britanie care a depăşit numărul total de unităţi produse de 1 milion a fost Morris Minor. Acest lucru se întâmpla în urmă cu 50 de ani, în ianuarie 1961, la doar 12 ani după introducerea pe piaţă. QASHQAI a reuşit acelaşi eveniment într-un interval cu mult sub jumătate din cel al predecesorului său.
• Pe lângă culori, există 7.863 de combinaţii de modele de motoare şi finisaje disponibile pentru QASHQAI – cu puţin mai multe decât cele 7.500 de varietăţi diferite de mere de pe glob, din care un număr uimitor de 2.000 de varietăţi cresc în Marea Britanie.
• Rândunica arctică zboară o distanţă incredibilă de aproximativ 80.000 de km în călătoria dintre poli în fiecare an. Aceasta reprezintă migraţia pe cea mai lungă distanţă a oricărei fiinţe de pe Pământ şi aceeaşi lungime – aproximativ 81.000 de km, mai precis – de izolant utilizat pentru impermeabilizarea a 1 milion de autovehicule QASHQAI.
• Câte autovehicule QASHQAI cumpără cicliştii descurajaţi din Marea Britanie? La urma urmelor, în timp ce 1.200 de unităţi sunt construite zilnic în Sunderland, 1.200 de biciclete sunt furate în întreaga ţară...

DESPRE NISSAN IN MAREA BRITANIE

• Uzina Nissan din Sunderland a fost înfiinţată în 1984, iar producţia a început în 1986
• Suma totală a investiţiilor efectuate şi anunţate de atunci este de 3,3 miliarde £
• Numărul total de unităţi produse din 1986 este de peste şase milioane
• În 2010, 81% din unităţile produse au fost exportate în 97 de pieţe la nivel internaţional
• Uzina din Sunderland are în prezent aproximativ 5.000 de angajaţi
• Centrul de proiectare al Nissan din Europa este situat în Paddington, Londra şi are aproximativ 40 de angajaţi
• Centrul tehnic al Nissan din Europa este situat în Cranfield, Bedfordshire şi are aproximativ 500 de angajaţi

Numărul total de unităţi QASHQAI produse anual la uzina din Marea Britanie:
2006 - 3.799
2007 - 179.598
2008 - 224.989
2009 - 198.841
2010 - 271.188
2011 - 122.865 (până la sfârşitul lunii mai)


Detalii suplimentare despre acest model gasiti la dealerul dvs. Nissan - Auto Sima Beyer Focsani, Calea Munteniei nr. 11, tel.: 0237/231.201, silvia.vatasescu@simabeyer.ro


Sursa: Nissan Romania

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu