joi, 4 aprilie 2013

Specialiştii Renault România le vorbesc studenţilor la Polifest 2013

Share


În perioada 3 – 5 aprilie 2013, Renault România este prezent pentru al doilea an consecutiv la Polifest, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Bucureşti. Specialişti ai Renault România vor împărtăşi studenţilor noţiuni despre inginerie şi fabricaţie, domenii importante în lanţul de construcţie a unei maşini. În prima zi a Polifest, 3 aprilie (între orele 15:00 – 16:30, în Amfiteatrul AN 034), are loc prezentarea cu tema „Proiectarea şi testarea automobilelor”, iar în cea de-a doua zi, 4 aprilie (între 15:00 – 16:30, în Amfiteatrul Radu Voinea AN 010), studenţii pot afla informaţii despre procesul de „Fabricaţie a automobilelor”.

Pe toată perioada Polifest, specialiștii Renault din inginerie, fabricație și resurse umane vor fi prezenți pentru discuții cu studenții și în standul amenajat în clădirea Rectoratului Universităţii Politehnica Bucureşti.



„Duster Birou Mobil”, o inovaţie a studenţilor
Studenţii prezenţi la Polifest 2013 vor putea descoperi „Duster Birou Mobil”, un vehicul care a făcut obiectul unui proiect de stagiu în anul 2011, derulat la Renault Technologie Roumanie (RTR), în parteneriat cu patru universităţi din ţară: Politehnica Bucureşti, Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea din Piteşti şi Universitatea din Craiova. La realizarea lui au participat 23 de stagiari care, sub coordonarea unui şef de proiect şi a câtorva tutori RTR, au dezvoltat o machetă numerică a maşinii, pe baza modelului Duster. Pornind de la această machetă, stagiarii au realizat cu ajutorul inginerilor şi al furnizorilor Renault România un vehicul funcțional. Proiectul a fost dezvoltat în perioada unui stagiu de doar 4 luni, în condiţiile în care dezvoltarea unui proiect nou de vehicul durează în medie 2 ani şi implică sute de ingineri.

Duster Birou Mobil beneficiază de:
  • compartiment pasageri separat de compartimentul şofer
  • 4 locuri pentru pasageri, echipate cu tablete de lucru pentru laptop și iluminat independent
  • prize electrice pentru alimentarea computerelor la 220V
  • prize Micro USB pentru alimentarea echipamentelor
  • 2 ecrane LCD cu conectare VGA la calculator propriu sau conectare HDMI la tableta multimedia
  • Reţea Wifi cu acces la internet prin router 3G și acces VPN la reţeaua Renault
  • Sistem de videoconferință (PC Spot + Cameră „round table” + 2 ecrane LCD)
  • Tabletă multimedia
  • Sistem de climatizare independent pentru compartiment pasageri
  • Sistem interfon pentru comunicarea între pasageri și șofer
  • Patru trape electrice (una pentru şofer si trei pentru pasageri)
  • Frigider
După încheierea stagiului, vehiculul a fost finalizat de către specialiștii RTR si partenerii săi pentru a putea fi omologat și înmatriculat în vederea utilizării ca vector de imagine al potenţialului de creativitate al RTR.

Acest vehicul rămâne un proiect de stagiu şi nu este destinat fabricaţiei de serie.

Renault România este partener al Universităţii Politehnica Bucureşti, dar şi al altor universităţi din ţară, contribuind astfel la dezvoltarea educaţiei universitare în domeniul ingineriei automobilelor.

Evenimentul Polifest îşi propune să contribuie la dezvoltarea colaborării dintre Universitatea Politehnica Bucureşti şi mediul socio-economic din România, reprezentat prin angajatori de top.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu