miercuri, 24 aprilie 2013

De Ziua Internatională a Cărtii si a drepturilor de autor, Dacia a oferit cărţi elevilor din Mioveni

Share

Automobile Dacia, în parteneriat cu Primăria oraşului Mioveni, Centrul Cultural şi BookMag.eu a oferit 1.400 de cărţi elevilor şcolilor din oraşul Mioveni, marţi 23 aprilie 2013.



În lista cărţilor oferite de Dacia, Centrul Cultural Mioveni şi BookMag.eu au figurat titluri clasice din literatura română, lecturi obligatorii pentru orice absolvent de şcoală generală sau liceu. De la Mihail Sadoveanu la Liviu Rebreanu şi de la George Coşbuc la George Bacovia, în lista de cărţi care au fost dăruite copiilor de la gimnaziile şcolilor din Mioveni s-au regăsit cărţi care ar fi bine să existe în orice bibliotecă personală.

ʺCând cei de la BookMag.eu ne-au propus să facem această acţiune în Mioveni, am fost imediat de acord. Centrul Cultural din localitate, care ne este un partener de nadejde în multe dintre acţiunile noastre, s-a alăturat și el  propunerii. Această acţiune completează seria de parteneriate prin care Dacia încurajează lectura şi educația, cum sunt Gala Bun de tipar (ediţia a doua, 25 aprilie 2013, Bucureşti) sau Târgul de Carte Gaudeamusʺ, a declarat Anca Oreviceanu, director Comunicare Dacia.

ʺBlogul cultural BookMag.eu este onorat să fie partenerul Dacia şi al Centrului Cultural în organizarea evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Cărții și Drepturilor de Autor în școlile din Mioveni. Pentru BookMag este al treilea an consecutiv când marchează această sărbătoare prin dăruirea de cărți, urmând tradiția stabilită în Statele Unite și Marea Britanie cu mulți ani în urmă. Faptul că Dacia a îmbrățișat ideea aceasta și dăruiește aproape 1.400 de cărți elevilor din Mioveni este încă o dovadă a implicării sale în susținerea educației și culturiiʺ, a declarat Virginia Costeschi, fondator al BookMag.eu.

Aflată sub patronaj UNESCO, Ziua Internaţională a Cărţii este cea mai mare sărbătoare mondială a cărţilor şi a lecturii, marcată în peste 100 de ţări din toată lumea. Unul dintre obiectivele principale ale acestei sărbători este de a încuraja copiii şi tinerii să exploreze lumea cărţilor şi lectura, facilitându-le, astfel, dezvoltarea imaginației și creativității și progresul personal.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu