luni, 5 noiembrie 2012

Liviu Bocsaru, director executiv administrativ si financiar Grup Renault Romania: 'Prioritatea noastra ramane cresterea free cash flow-ului'

Share



Începând cu luna noiembrie 2012, activitatea financiară a Grupului Renault în România este coordonată de Liviu Bocşaru. În vârstă de 40 de ani, noul director administrativ şi financiar se alătură celor şapte executivi români ai comitetului de conducere al Grupului. Bocşaru îl va înlocui pe Jean-Paul Franco, cel care a deţinut această funcţie din 2010 până în prezent şi care devine director control de gestiune pentru regiunea Euromed-Africa.


Liviu Bocşaru lucrează în cadrul Grupului din 1996 şi preia direcţia administrativ financiară după ce doi ani a condus direcţia financiară a Renault Commercial Roumanie.

"Această decizie reprezintă o recunoaştere a profesionalismului întregii echipe financiare din România şi un vot de încredere important pe care îl primim din partea Grupului Renault. Provocările pe care le avem în faţă sunt semnificative şi motivante: performanţa economică a noilor game de vehicule şi organe fabricate la Mioveni în două dintre cele mai mari uzine ale Grupului, a centrului de inginerie şi a activităţilor comerciale din România. De asemenea, deoarece încă traversăm o criză financiară mondială profundă, prioritatea noastră rămâne optimizarea free cash flow-ului Grupului prin creşterea marjei operaţionale şi reducerea fondului de rulment aferente întregului business din România", a declarat Liviu Bocşaru.

Liviu Bocşaru  s-a născut în anul 1972 la Piteşti şi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Craiova.  În 1996 îşi începe activitatea la Dacia în cadrul departamentului de achiziţii, iar din 1999 devine, pe rând, şef serviciu eficienţă economică, şef serviciu audit şi misiuni speciale şi şef departament control de gestiune inginerii şi IT. Din 2007 preia conducerea activităţii financiare şi de gestiune a Renault Mécanique Roumanie, iar din 2009 este şef departament control de gestiune al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia. Din 2010 se alătură filialei comerciale în funcţia de director control de gestiune şi administrativ financiar, iar doi ani mai târziu este propus pentru funcţia de director executiv al tuturor activităţilor financiare ale Grupului Renault în România.


Despre Grupul Renault:
Grupul Renault are în prezent aproximativ 18.000 de angajaţi în România. Principalele entităţi ale sale sunt  Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică, inclusiv centrul RIR-ILN), Matriţe Dacia (Piteşti), Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu şi centrul de design Renault Design Central Europe) şi direcţia comercială Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja).




Sursa: www.daciagroup.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu