joi, 17 mai 2012

Nissan Townpod ar putea genera primul MPV pur electric

Share

Un monovolum electric ar putea fi regăsit în oferta Nissan. Marca japoneză se gândeste serios să lanseze un MPV cu propulsie electrică. Modelul vizează clientii urbani.


Nissan va continua să pună un accent important pe masinile nepoluante. După startul lansat al noului Leaf, primul automobil electric de familie din lume, japonezii visează deja la un minivan de mici dimensiuni echipat tot cu un sistem de propulsie electrică. Acesta ar putea fi lansat în cel mult doi ani si va fi dezvoltat pe baza conceptului Townpod, un prototip revelat în 2010 la Paris.

”Probabil Townpod îsi va extinde orizonturile spre familiile care, de exemplu, îsi construiesc prima lor casă sau pensionari care transformă un hobby într-o afacere. Cu alte cuvinte, se adresează celor care apreciază utilitatea si abilitătile unui MPV ce dispune de un habitaclu proiectat să inspire elegantă si futurism” spun oficialii Nissan.

Dacă va primi undă verde, modelul de serie va păstra în mare partea tipologia conceptului care a suprins prin numărul de elemente desprinse parcă dintr-o productie SF. Nissan spune că monovolum electric se adresa unui segment de clienti bine definit.

Japonezii vor să ofere masina electrică în două versiuni distincte, una de familie si o alta utilitară, ultima destinată micilor întreprinzători.

”La baza sa maşina este un mijloc de transport pentru persoane sau mărfuri dintr-un loc în altul, pe cât de simplu pe atât de uşor. Designul conceptului Nissan Townpod sprijină esenţa funcţiei sale. Este o masină inteligentă pentru oameni care vor mai mult ” afirmă Francois Bancon, oficial în cadrul departamentului de planificare avansată.

Viitorul automobil electric este mandatat să ducă flexibilitatea la un nou nivel. Podeaua joasă si lungă, scaunele spate care culisează, usile spate cu brate care oferă un spatiu amplu de intrare dar si portierele spate cu deschidere inversă sunt un cumul de avantaje pe care nici un alt automobil de serie nu le detine în prezent.

Vorbim de un MPV personalizabil, foarte practic, cu un interior sic si un design îndrăznet.



via www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu