luni, 14 mai 2012

Nissan Leaf – cel mai popular model electric din toate timpurile

Share


Comenzile electricului Leaf pe piata europeană s-au triplat în luna aprilie. În Norvegia circulă deja 1.000 de exemplare Leaf. La nivel mondial sunt peste 27.000 de unităti vândute ale aceluiasi vehicul.



Nissan devine o marcă tot mai populară printre europeni, după cum arată si datele statisitice ale lunii aprilie. Vânzările mărcii japoneze au înregistrat o crestere usoară până la peste 49.000 de unităti pe fondul cererilor ridicate pentru crossoverul Juke si fratele mai mare Qashqai. Luna trecută s-a remarcat în mod deosebit automobilul electric Leaf, ale cărui vânzări în Europa s-au triplat.

În aprilie s-au comercializat la nivel european 563 de modele Leaf, din care aproape o treime au fost comandate de clienti norvegieni.

În prezent, Norvegia este cea mai importantă piată europeană pentru vehiculul electric de familie. În numai sase luni aici s-au vândut peste 1.000 de exemplare.

Nissan afirmă că la nivel global Leaf se laudă cu peste 27.000 de unităti comericializate, acesta devenind ”cel mai popular vehicul electric din toate timpurile”. Lansată în decembrie 2010, masina ecologică va juca un rol important în dublarea vânzărilor la nivel mondial. Pe majoritatea pietelor europene electricul Leaf ajunge la un pret de peste 36.000 de euro, însă cu ajutorul stimulentului financiar clientul ajunge să plătească aproximativ 30.000 de euro.

“Luna aprilie a adus o schimbare importantă la nivelul vânzărilor modelului Leaf. Sunt convins că vom păstra această tendinţă de-a lungul anului ca după ce vom lansa masina pe mai multe piete, iar constrângerile legate de aprovizionare vor fi reduse si infrastructura extindă şi mai performantă”, a declarat Guillaume Cartier, vicepresedintele diviziei de vânzări al Nissan Europe.

Anul trecut, calitătile lui Nissan Leaf au recompensate cu prestigiosul premiu”Masina Anului 2011 în Europa”.


via www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu