marți, 29 mai 2012

Nissan a donat 400 de încărcătoare electrice în Europa

Share


Prima retea europeană pentru alimentarea masinilor electrice prinde contur. Gratie celor de la Nissan, 400 de încărcătoare rapide vor fi instalate în Europa. Timpul de alimentare este de 30 de minute


Nissan face pas decisiv pentru încurajarea utilizării si atragerea europenilor spre segmentul masinilor cu zero emisii. La mai bine de un an de la debutul ecologicului Leaf, brandul japonez pune pe tapet prima retea continentală pentru alimentarea cu energie a automobilelor propulsate electric. Astăzi, 22 mai, au fost dezvelite în Franta si Olanda primele două statii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice.

Botezate sugestiv Quick Charger, acesta sunt primele două sisteme dintr-un lot de 400 de încărcătoare rapide ce vor fi donate de Nissan pentru accelerarea dezvoltării infrastructurii aferente pentru masinile plug-in hibrid sau pur electrice.

În Olanda vor fi montate 40 de unităti, astfel încât majoritatea soferilor din această tară nu vor fi nevoiti să parcurgă multi kilometri până la următoarea statie de alimentare electrică.

Nissan afirmă că între două puncte de alimentare distanta va fi de aproximativ 30 km.

De asemenea, în Franta vor fi instalate în următoarele săptămâni un număr egal de puncte de încărcare rapidă. 6 din cele 40 de unităti au fost livrate în provincia Alsacia, selectată datorită angajamentului puternic fată de vehiculele electrice. Autoritătile din această regiune acordă un bonus de 5.000 de euro la achizitionarea de masini electrice, la care se adaugă si stimulentul de 5.000 de euro furnizat de guvernul francez.

”Instalarea acestor prime statii de încărcare rapidă este un moment important pentru mobilitatea cu zero emisii în Europa. Cu cele 400 de încărcătoare pe care le-am donat şi miile de partenerii care le vor instala în următorii ani, posibilitatea de a detine în proprietate un vehicul electric este deschisă unui număr si mai mare de persoane în Europa. Vom ajuta la dezvoltarea mai multor retele, precum cea din Olanda, ceea ce înseamnă că soferii nu vor fi niciodată prea departe de o unitate Quick Charger”, a declarat Oliver Paturet, manager general în cadrul proiectului Strategia Zero Emisii pentru Nissan Europa.

Statiile eco utilizează tehnologia ChadeMo ce permite încărcarea bateriilor unui Nissan Leaf la 80% din capacitatea în numai 30 de minute. La aceiasi priză de alimentare îsi vor putea cupla modelele electrice si clientii mărcilor Renault.

Acelasi sistem de încărcare se află si pe masinile electrice sau plug-in hibrid dezvoltate de Mitsubishi, Toyota si Subaru, astfel încât si acestia vor putea beneficia de avantajele noii infrastructuri europene.


Sursa: www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu