miercuri, 11 aprilie 2012

Nissan visează la un coupe mai mic si usor decât 370 Z

Share

Un coupe de clasă mică ar putea reveni în gama Nissan. Vicepresedintele companiei admite că există sanse de a relansa celebrul Silvia. Există si o solutie de rezervă: 370 Z ar putea fi mai mic si eficient.


Nissan are marele merit de a fi redat mărcilor japoneze încrederea de a reveni în segmentul sportivelor de top. Fără îndoială, succesul si suprematia lui GT-R i-au convins pe Lexus si Honda că merită să fie prezenti în liga superioară. Publicul are acum două noi motive pentru a privi cu admiratie spre masinile de performantă japoneze, după ce tandemul Toyota GT-86 / Subaru BRZ si-a făcut aparitia pe scenă.

Priza la public de care noile modele se bucură în Japonia îi fac pe oficialii Nissan să evaluează o posibilă ”descindere” în clasa mică a coupe-urilor sport.

Shiro Nakamura, vicepresedintele Nissan, admite că există sanse de a lansa un model pozitionat sub 370 Z, însă există si optiunea ca noua generatie să revolutioneze printr-un concept total diferit. Dimensiunile ar urma să fie reduse, iar motorizarea din dotare nu va mai avea 6 cilindri, ci doar 4. Debutul unui coupe mai compact si usor ar putea avea consecinte dintre cele mai plăcute pentru iubitorii de sportive cu tractiune spate, într-un segment ce tinde să renască.

Desconsiderate si uitate de public, sportivele coupe-uri de talie mică şi-au recâştigat brusc pulsul şi promit să revină la cotele de popularitate din anii 80. Nissan are o lungă istorie în acest domeniu, iar nume precum Silvia sau 200SX, ar putea fi scoase la naftalină si puse pe tavă tinerei generatii de astăzi. Nakamura, un mare fan al sportivelor de clasă mică, admite că ”visează” la un coupe mai mic si mai usor decât 370 Z, însă cheia viitorului proiect tine de modul în care Nissan va alege să-si creioneze tehnologiile noului coupe.

“Personal prefer masinile sport de dimensiuni mai mici”, afirmă Nakamura. “Este timpul să privim foarte serios către motoarele mai mici. Cu 370 Z, încă nu stim dacă următoarea generatie va avea un propulsor cu o cilindree mare sau unul mai compact”

Vicepresedintele companiei japoneze mai spune că reducerea greutătii la viitoarele sportive Nissan este o prioritate. ”Masa usoară a fost un element vital pentru asigurarea agilitătii si vitezei pe care o astepti de la o masină de performantă, dar progresele rapide făcute în domeniul motoarelor permite producătorilor să utilizeze propulsoare mai mici si mult mai eficiente”, afirmă Nakamura.

Oficialul sustine că Nissan este dispuns să mentină în catalogul ofertei trei vehicule sportive, dacă va exista si o piată clar definită. Acesta nu a ascuns faptul că există dorinta de a relansa coupe-ul Silvia într-un viitor apropiat.

”Coupe-ul sport, usor si eficient este un concept care îmi place, însă nu pot spune când ar putea veni. Masinile sport sunt importante pentru Nissan. Nu mărimea contează, ci modul în care acestea vor modela viitorul”, conchide Nakamura.


Sursa: www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu