miercuri, 25 aprilie 2012

Dragos Bucur si Dana Nalbaru au participat la primul test-drive cu Renault Twizy

Share



  • Dragos Bucur si Dana Nalbaru au participat la primul test-drive al Renault Twizy, model 100% electric, parte din gama Renault Z.E. (Zero Emisii*)
  • Sesiunea de incercari in premiera a fost organizata de Renault la Ibiza si a inclus 5 rute de explorare a insulei.
  • Cuplul Dragos Bucur-Dana Nalbaru s-a declarat incantat de designul inedit si de manevrabilitatea de exceptie a modelului Twizy.

Renault a organizat la jumatatea lunii aprilie, la Ibiza o sesiune internationala de test-drive a cvadriciclului 100% electric, Twizy. Dana Nalbaru si Dragos Bucur au fost invitati speciali ai sesiunii de incercari dinamice ale vehiculului ce face parte din gama Z.E. (Zero Emissions). Programul a inclus 5 rute prin care participantii la test drive au putut explora insula si testa performantele modelului Renault Twizy.

De la prima prezentare in calitate de concept car in 2009, apoi in varianta de serie in 2010 (Salonul Auto de la Paris) si 2011 (Salonul Auto de la Geneva), pasionatii de vehicule urbane si cei in cautarea unei optiuni de motorizare inteligenta au fost incantati de Twizy.

Incepand cu specialistii de la bancul de probe al Renault Sport F1 de la Viry-Chatillon si pana la cei de la serviciile de proiectare ale Renault Sport Technologies de la Ulis, toate diviziile cu profil sportiv ale Renault au contribuit la proiectul Twizy. Inca din primele etape de conceptie, s-a cautat un vehicul ultramobil pentru doua persoane (Twin), intuitiv si usor de manevrat (Easy).

Cuplul Dragos Bucur si Dana Nalbaru, invitati ai sesiunii de drive-teste organizate la Ibiza, au fost impresionati de solutia de mobilitate urbana propusa in gama Z.E. (Zero Emissions), Twizy.

„Ce ne-a placut cel mai mult la Renault Twizy? Pe langa manevrabilitate usoara, conceptul extraordinar, designul, ne-au impresionat reactiile trecatorilor: ne-au zambit, salutat, ne-au facut poze. Este un vehicul fun, indraznet, care aduce multa joie de vivre si un aliat in traficul aglomerat, cum e cel din Bucuresti. Ne-ar placea sa avem un Twizy, ne-ar ajuta, de exemplu, dimineata sa ajungem mai repede si in siguranta la gradinita cu fetita noastra. In plus, dorim, pe cat se poate, sa contribuim la o lume mai curata, iar un vehicul 100% electric ca Twizy este o promisiune ce a devenit realitate”, au declarat Dragos Bucur si Dana Nalbaru.

Cvadriciclul 100% electric este un concept inovator: stil si arhitectura unice, sigur in traficul urban, cu autonomie suficienta pentru deplasarile zilnice in oras. Cei doi artisti romani, alaturi de alti reprezentanti mass-media si personalitati publice din alte tari, au interactionat in premiera cu modelul Twizy.

Twizy a fost apreciat datorita manevrabilitatii si raspunsurilor la comenzi pe strazile sinuoase ale insulei si a confirmat testele efectuate in Paris care arata ca soferul scurteaza in medie cu 25% timpul petrecut in traficul urban. Datorita bateriei pe baza de litiu – ion, autonomia urbana este de 100 km in ciclu normal de rulaj urban, iar in utilizarea cotidiana, ea poate varia intre 55 km si 115 km, in functie de conditiile de trafic si stilul de condus.

Pretul pentru Twizy este de 6 990 € inclusiv TVA, dar depinde si de masurile fiscale din fiecare tara. Astfel, poate beneficia de subventii care sa-l faca mai avantajos decat un scuter cu trei roti. Ca si pentru celelalte modele 100% electrice, clientii Twizy vor inchiria bateria. Abonamentul lunar este de 45 € cu toate taxele incluse pentru o distanta anuala parcursa de 7500 km. O incarcare completa a bateriei dureaza 3 ½ ore, folosind o sursa casnica de curent electric si cablul amplasat intr-un lacas in partea frontala a vehiculului.

La nivel mondial, ambasadorii brandului sunt Cathy si David Guetta si vor juca un rol primordial in campania exceptionala de comunicare Renault Twizy - «Plug Into The Positive Energy», ce a demarat in primavara acestui an.

Acest parteneriat a fost semnat pe o perioada de 1 an si in cadrul colaborarii cu Renault, David Guetta a lansat un edit al melodiei « Alphabeat », de pe cel mai recent album al sau, « Nothing But the beat ».

*zero emisii in ciclu de utilizare, in afara de piesele de uzura


Sursa: Renault Romania

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu