miercuri, 21 martie 2012

Nissan a dat undă verde noului SUV sportiv Juke Nismo

Share


La sfârsitul anului 2012 va fi comercializat noul Juke Nismo. Japonezii au decis să-l aducă în productia de serie, mai ales că prototipul a suscitat interes la Geneva. Propulsorul din dotare va fi un 1.6 Turbo



Nissan s-a decis să aducă pe liniile de productie conceptul care a testat reactia publicului la două saloane auto de anvergură. Interesul manifestat fată de Juke Nismo i-a determinat pe japonezi să aprobe fabricatia versiunii de serie. Primele exemplare vor fi ajunge la dealerii europeni pe finalul anului curent.

Confirmarea oficială a venit în urmă cu câteva ore din partea producătorului japonez care afirmă că ”decizia de a produce un model de serie a fost generată popularitatea de care a dat dovadă conceptul în rândul publicului tânăr”. De altfel, Nissan anuntase anterior, cu prilejul debutului european de la Geneva, că prototipul Juke Nismo este o proiectie a unui viitor vehicul de serie, astăzi fiind definitivat momentul comercializării.

Bazat pe modelul de succes Juke, conceptul Nismo a atras atentia prin pachetul sportiv al caroseriei, aspectul agresiv al micului SUV, cât si a detaliilor sportive. Versiunea de serie va fi propulsată de acelasi 1.6 Turbo cu injectie directă de combustibil regăsit si pe prototipul dezvoltat de divizia sportivă Nissan, însă acesta va primi un bagaj suplimentar de putere.

Partea de suspensie si directie va fi îmbunătătită pentru a creste agilitatea în raport cu performantele propulsorului pe benzină.

Nissan Juke Nismo va fi disponibil atât cu tractiune fată cât si integrală, optiunilr în ceea ce priveste transmisia urmând să fie o cutie manuală cu 6 trepte si una automată cu variatie continuă CVT.

Lansarea oficială a acestui SUV care combină elementele sportive cu cele de tuning ar putea avea loc în septembrie la Salonul Auto de la Paris.


via www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu