joi, 8 decembrie 2011

Nissan prezinta strategia pentru versiunile sportive Nismo

Share


Legendara divizie internaţională motorsport Nismo va aplica experienţa in motorsport la gama de produse Nissan

  • Creştere semnificativă planificată pentru divizia de performanţă Nissan
  • Modele de serie preparate de Nismo
  • Nissan Juke Nismo Concept – un exemplu pentru viitoarele dezvoltări
  • Dezvoltarea unei game mai largi de accesorii tunning disponibile
  • Nou sediu internaţional ce urmează a fi inaugurat în 2013
  • Campanie de succes în sporturile motorizate în 2011


Nissan Motor Co., Ltd anunţă un program de extindere major prin care Nismo, divizia legendară de performanţă a companiei, va aplica expertiza în ceea ce priveşte tunning-ul şi performanţa, acumulată pe pista de curse, pentru autovehiculele de serie Nissan. Prin acest program ambiţios de extindere, denumirea Nismo va deveni sinonimă cu versiunile sport de performanţă şi premium ale modelelor de serie Nissan.

„Nismo aduce şi mai mult interes şi un plus de inovaţie pentru produsele Nissan. Intenţionăm să integrăm stilul şi atractivitatea Nismo şi în alte modele din gama Nissan”, a declarat Shoichi Miyatani, Preşedinte Nismo.

Ca un fel de avanpremieră la ceea ce ar putea să aducă viitorul, una din atracţiile standului Nissan la Tokyo este Juke Nismo Concept, o versiune de înaltă performanţă a crossover-ului compact inovator al Nissan. Finisat în culorile obişnuite Nismo, alb perlat cu accente subtile de roşu, conceptul a beneficiat de o optimizare a suspensiilor, dispune de mai multă putere de la motorul turbo cu injecţie directă de 1,6 litri şi prezintă un kit de caroserie stilat şi în acelaşi timp funcţional şi aerodinamic.

Nismo – denumirea provine de la Nissan Motorsports International Co., Ltd – este o prezenţă respectată şi de tradiţie pe pistele de curse din întreaga lume.
În 2011, maşinile de curse Nissan GT-R dezvoltate de Nismo au câştigat titlurile la piloţi şi la constructori în Campionatul de SUPER GT al Japoniei, precum şi titlul la piloţi în Campionatul Mondial FIA GT1. Motoarele dezvoltate de Nismo au câştigat în clasa lor cursa de 24 de ore de la Le Mans, compania dezvoltând, de asemenea, inovatorul şi remarcabilul LEAF Nismo RC, prima maşină de curse exclusiv electrică din lume. Lansarea acesteia anunţă o nouă eră, cea a sporturilor motorizate cu preocupare pentru mediu. Activităţile companiei în domeniul autovehiculelor de şosea s-au limitat însă până în prezent la lansarea de maşini de performanţă precum seria Z pe un număr redus de pieţe. Acest lucru este pe punctul de a se schimba.

„Nismo şi-a creat o reputaţie de invidiat în cursele auto”, a afirmat Carlos Ghosn, Preşedinte şi Director executiv Nissan. De fapt, în 2011, maşinile şi motoarele Nismo au fost câştigătoare în toate categoriile în care au concurat… o premieră pentru noi. „Este momentul potrivit pentru a le oferi şoferilor obişnuiţi ocazia de a trăi aceleaşi senzaţii de care se bucură piloţii de curse de fiecare dată când intră pe pistă. Obiectivul nostru este de a insufla modelelor de serie pasiunea şi accentul pe plăcerea de a conduce, specifice Nismo, iar Juke Nismo Concept ne arată ce putem realiza”, a afirmat dl Ghosn.

Pe lângă producerea de versiuni complete de performanţă ale modelelor Nissan, compania intenţionează să îşi extindă gama de piese şi accesorii de performanţă, în timp ce un alt element al programului de extindere va fi reprezentat de mutarea Nismo într-un nou sediu general internaţional, la Tsurumi, Yokohama, la începutul anului 2013.

Prin înglobarea tuturor activităţilor Nismo sub acelaşi acoperiş, va fi creat un centru internaţional de excelenţă pentru dezvoltarea de maşini de curse şi maşini de şosea de performanţă. Pe lângă spaţiul de comercializare pentru maşini de curse, centrul va include o zonă extinsă de întreţinere pentru efectuarea operaţiunilor de service, o zonă de expunere a maşinilor de curse şi de şosea Nismo faimoase şi un magazin de specialitate – Fabrica Omori – denumit după sediul actual al Nismo, unde clienţii vor putea să achiziţioneze piese şi accesorii de performanţă din Colecţia Nismo.

Acest obiectiv vast va dispune, de asemenea, de spaţiu suficient pentru găzduirea evenimentelor Nismo destinate suporterilor. Festivalul anual Nismo, de exemplu, atrage peste 30.000 de suporteri dornici să sărbătorească istoria şi succesele companiei în cursele de maşini.

Despre Nismo
Nissan Motorsports International Co., Ltd (Nismo) a fost fondată în 1984, în principal pentru a se ocupa de activităţile în domeniul sporturilor motorizate ale Nissan. Nismo activează în prezent la cel mai înalt nivel în cursele de prototipuri sport şi GT, incluzând campionatul intern SUPER GT al Japoniei, precum şi campaniile internaţionale în Campionatul Mondial FIA GT1, Cursa de 24 de ore de la Le Mans, seria Le Mans şi Cupa Internaţională Le Mans (ILMC).

În 2011, maşinile de curse Nissan GT-R dezvoltate de Nismo au câştigat titlurile la piloţi şi la constructori în SUPER GT şi titlul la piloţi în Campionatul Mondial FIA GT1, în timp ce motoarele dezvoltate de Nismo au câştigat clasa LMP2 în cursa de 24 de ore de la Le Mans şi au luat titlurile în clasa LMP2 în ILMC şi seria Le Mans. Nismo a obţinut, de asemenea, titlurile la piloţi şi la constructori în clasa Naţională a Campionatului de Formula 3 din Japonia.

Nismo menţine legătura cu suporterii prin intermediul Festivalului Nismo, care este foarte popular şi care atrage peste 30.000 de fani la evenimentul de sfârşit de an. Festivalul este cunoscut şi ca „Nissan Racing DNA”, fiind prezentate maşini şi vedete din trecutul sportiv al Nissan, precum şi exemple ale maşinilor de curse actuale.


Sursa: Nissan Romania

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu